Wie ben ik?

Mijn naam is Barbara Arents en ik ben natuurvoedingsadviseur. Tijdens mijn carrière in de make-up kwam gezonder eten, en daarmee gezonder leven, op mijn pad. Ik kreeg het boek "Eet jezelf mooi, slank en gelukkig" van Amber Albarda in handen en las daarin zoveel interessants dat ik werd overgehaald ook eens echt op zoek

te gaan naar de aanleiding van mijn lichamelijke klachten.

Klachten en kilo's verdwenen

Zo kwam ik erachter een koemelkallergie te hebben en dat ik het brood dat ik at niet goed verwerk. Hoofdpijn, buikkrampen, rugklachten en eczeem verdwenen. Tezamen met een plofbuik en in totaal 16 kilo. Tijdens mijn eerste zwangerschap kwam ik wel weer 24 kilo aan, die ook allemaal weer heel makkelijk verdwenen.

Nieuwe weg

Na een zoektocht van een aantal jaar heb ik een paar jaar geleden de switch gemaakt: van de uiterlijke naar de innerlijke verzorging. Ik heb mijn opleiding Natuurvoedingsadviseur bij Sonnevelt succesvol afgerond en wil mijn kennis en ervaring graag delen met anderen. Hopelijk kan ik jouw zoektocht zo wat makkelijker maken! En misschien heb jij je weg al gevonden en kan ik je hierbij ondersteunen.

Wat doe ik?

Lekkerbek

Omdat ik zelf een enorme lekkerbek ben en het jammer vind dat, wanneer je wel lekker wilt eten of snoepen maar geen zin hebt om zelf in de keuken te gaan staan, je eigenlijk alleen maar ongezonde dingen kunt kopen en bestellen, wil ik hier graag in voorzien. Je kunt bij mij terecht voor allerlei baksels.

Want ook van gezond leven en eten kun je genieten!

Mogelijkheden

Wanneer iemand een allergie of dieetwens heeft, denk ik graag aan de mogelijkheden die er nog zijn. Een taart kan prima zonder ei gebakken worden en ook voor suiker zijn betere alternatieven. Voor kinderen en volwassenen die graag een mooie feesttaart willen, aangepast aan speciale wensen, duik ik ook graag de keuken in. Het is zelfs mogelijk een hele high tea samen te stellen. Mocht je hier vragen over hebben, mag je hier natuurlijk contact over op nemen.

Ingrediënten

Standaard zijn alle ingrediënten die ik gebruik biologisch en verantwoord. Volwaardige producten die je lichaam iets te bieden hebben. Zo gebruik ik nauwelijks tot geen bloem. En (riet-)suiker is wat mij betreft zeker geen standaard ingrediënt.

Toegegeven: wanneer iemand een allergie of ziekte heeft en een kleine portemonnee, andere beperkingen of gewoon liever gebruik maakt van de gebruikelijke ingrediënten, ben ik uiteraard bereid hierover in gesprek te gaan. Ik denk graag met je mee!

Andere zaken

Ook bied ik in een webshop andere producten aan om een gezond(er) leven net wat makkelijker maken. Zoals leuke, mooie, handige keukenspullen zonder bpa en ftalaten, om te voorkomen dat je daardoor alsnog gifstoffen binnen zou krijgen.

Markt

Af en toe sta ik op Mak's Biomarkt, een biologische markt bij Mak Blokweer in Blokker. Op de agenda zie je wanneer ik daar sta.

Workshops

Ik geef graag workshops. Deze workshops bevatten veel informatie en in veel gevallen passen we deze ook meteen toe. De workshops geef ik op verzoek thuis of op een passende locatie, zoals bij Proosten in de mooie binnenstad van Hoorn.